7+1 Ιδέες για να φτιάξεις βεντάλιες

Ιουλίου 21, 2016
Βεντάλια... μια υπέροχη αναπαράσταση της ουράς του παγωνιού!
Οι βεντάλιες χρησιμοποιούνται από τους αρχαίους χρόνους σαν σύμβολο θηλυκότητας αλλά αποτελούν κι ένα σούπερ χρηστικό αντικείμενο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! 
Θυμάμαι τις γιαγιάδες μου να ανακαλύπτουν τα πιο περίεργα και ευφάνταστα σχέδια στις βεντάλιες τους και να τις κουνούν πάνω κάτω χαριτωμένα. 
Εσύ όμως μπορείς να φτιάξεις τη δική σου βεντάλια και να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου!
Σου έχω μαζέψει μερικές εντυπωσιακές ιδέες, για να διαλέξεις ποια σου ταιριάζει καλύτερα!

1. Βεντάλια από χαρτόνι

Πολύ εύκολο! Κόβεις πολύχρωμα χαρτόνια στο σχήμα που θέλεις και τα ενώνεις με ένα κλιπ. Οι συγκεκριμένες φαίνονται μικρές αλλά είναι θαυματουργές. Μπορείς να τις κάνεις και λίγο μεγαλύτερες αλλά προτείνω να χρησιμοποιήσεις ένα πολύ σκληρό χαρτόνι για να μην τσαλακώνονται ή να να χρησιμοποιήσεις δυο χαρτόνια για κάθε πτυχή! 

Πηγή: Blog: Bog & Ide

2. Απλή βεντάλια με ξυλάκι

Η βεντάλια τύπου "ρακέτα" προφέρει την ίδια ικανοποίηση στον "αερισμό" και μπορεί να φτιαχτεί εξίσου εύκολα! Ένα χρωματιστό χαρτόνι ή ένα χαρτόνι ντυμένο με ύφασμα, ένα ξυλάκι ...κι έτοιμο! Ιαπωνική τεχνική, θαρρώ...
Πηγή: Julep

3. Βεντάλια κινέζικου τύπου 

Η βεντάλια που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε! Τα βασικά υλικά που χρειάζεσαι είναι απλό χαρτί, χαρτί περιτυλίγματος, ξυλάκια, κόλλα και ψαλίδι. Είναι λίγο πιο περίπλοκη στην κατασκευή αλλά μη φανταστείς τίποτα δύσκολο. Άκολούθησε τη διαδικασία βήμα βήμα κι όλα θα γίνουν!

Πηγή: eHow

4. Βεντάλια κύκλος

Αυτή η "κυρία", έχει τις κλασσικές πτυχές μια βεντάλιας αλλά απλώνει τα φτερά της για να γίνει κύκλος. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι πολύχρωμο χαρτί της αρεσκείας σου, ξυλάκια και κόλλα. Όμορφα! 


5. Άλλαξε μια παλιά βεντάλια

Αν έχεις μια παλιά φθαρμένη βεντάλια... αλλαξέ την! Εναλλακτικά, αν βρεις μια φθηνή στην αγορά που δε σου αρέσει και τόσο, αγορασέ την κι αλλαξέ την! Και πάλι μπορείς να ακολουθήσεις βήμα βήμα την διαδικασία και η καινούρια σου βεντάλια θα εντυπωσιάζει τους φίλους σου. 

Πηγή: Un Vent du Mode

 6. Βεντάλια από χάρτινο πιάτο

Με ένα χρωματιστό χάρτινο πιάτο κι ένα ξυλάκι, μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα και γρήγορα μια βεντάλια. Αν έχεις μικρά παιδιά, αδελφάκια, ξαδερφάκια κι οποιοδήποτε μικρό αγαπημένο παιδάκι, μπορείς να φτιάξεις αυτήν την κατασκευή μαζί του! Θα περάσετε τέλεια! 

Πηγή: Crafts by Amanda

7. Βεντάλια με δαντέλα

Η ισπανική εκδοχή της βεντάλιας! Πανέμορφη! Έχω μια υποψία ότι αυτή η βεντάλια θα μπορούσε να γίνει αντικαθιστώντας το ύφασμα μιας παλιάς με δαντέλα. Ωστόσο, ανακάλυψα αυτό το βίντεο όπου δείχνει βήμα βήμα τη διαδικασία.

Photo Credits: The White Dress Boutique

8. Απλή βεντάλια με χαρτί

Δε θα μπορούσα να αποκλείσω την κλασσική βεντάλια που όλοι έχουμε κάνει σαν παιδιά και θα διδάξουμε στα παιδιά μας! Η πιο απλή εκδοχή από όλες αλλά και η πιο αγαπημένη γιατί μας φέρνει γλυκιές αναμνήσεις! Δε νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη επεξήγηση... Απόλαυσε την! 

Πηγή: Art Craft Decoration 


Και μην ξεχνάς... Μείνε δημιουργικός!

Pin it! 



5 σχόλια:

  1. Καλά με τον σημερινό καύσωνα είναι ότι πρέπει η ανάρτηση σου! Καταζήλεψα τη βεντάλια από το πιατάκι με σχέδιο καρπούζι χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχύει! Σήμερα χρειάζεται κανείς δέκα από δαύτες! Αυτή με το πιατάκι είναι πανεύκολη!!! Έφτιαχνα τέτοιες όταν ήμουν παιδί!;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο ποστ για ένα αντικείμενο που συχνά δεν προσέχουμε ενώ μπορεί να είναι σωτήριο το καλοκαίρι! Πολύ μού άρεσαν οι δύο πρώτες. Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ, Δήμητρα! Έχεις απόλυτο δίκιο! Την καλημέρα μου και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειες όλες!!! Κομψές, παιχνιδιάρικες, κλασσικές, απ όλα έχει... ευχαριστούμε για τις ιδέες Γεωργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.