DIY: Μεταμόρφωσε ένα καμβά με ύφασμα

Ιουλίου 12, 2016


Η ανανέωση ενός απλού αντικειμένου μέσα στο σπίτι, μερικές φορές είναι ικανή να ανανεώσει έναν ολόκληρο χώρο! Ειδικά, αν το αντικείμενο είναι μεγάλο. Στη δική μου περίπτωση ένας παλιός πίνακας-καμβάς, που ήταν κρυμμένος γιατί με αυτή τη μορφή δεν ταίριαζε πουθενά στο χώρο, μεταμορφώθηκε και βρήκε μια ξεχωριστή θέση στο σπίτι!

Η διαδικασία ανανέωσης: πανεύκολη! Δες τα βήματα που ακολουθούν και θα καταλάβεις...


Υλικά:

Πίνακας-καμβάς
Ύφασμα
Πινέζες
Ψαλίδι
Χρώμα (προαιρετικό)


Στην πράξη:

Αυτός είναι ο καμβάς. Ναι, αυτός που δε ταιριάζει καθόλου μέσα στο σπίτι. Όχι, δε θα τον πετάξουμε... Αν δεν έχουμε κάπου να τον χαρίσουμε, θα τον αλλάξουμε! Μέτρα τις διαστάσεις και αγόρασε ένα ύφασμα που σου αρέσει. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα τύπου κολάζ από παλιά υφάσματα. Βάλε μπρος στην φαντασία και προχώρα... 




Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό. Πρέπει να δεις, αν το ύφασμα που έχεις επιλέξει είναι κατάλληλο ώστε να μη φαίνεται από πίσω η παλιά εικόνα. Εγώ την πάτησα, αλλά τίποτα δε με σταματά. Έβαψα τον καμβά κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Όπως βλέπεις το βάψιμο είναι τελείως πρόχειρο και δεν έχει καθόλου σημασία το χρώμα. Η χρήση του είναι για να υπάρχει απλά μια ομοιόμορφη σκιά πίσω από το ύφασμα. 


Έπειτα, κόβεις το ύφασμα γύρω γύρω από τον πίνακα σου και αφήνεις ένα κενό για να μπορέσεις να το καρφιτσώσεις πίσω στο ξύλινο τελάρο. Τοποθετείς τον πίνακα στη μέση και προχωράς στο επόμενο βήμα.


Ήρθε η ώρα της πινέζας! Αν έχεις καρφωτικό χειρός, χρησιμοποίησε το αντί για τις πινέζες. Αλλιώς... ξεκίνα να πιέζεις... Είναι καλό να ξεκινήσεις από τις γωνίες για να τεντωθεί κατάλληλα το ύφασμα και να μην κάνει ζάρες. 


Οι γωνίτσες σου πρέπει να μοιάζουν κάπως έτσι. Πρόσεξε να είναι όσο το δυνατόν πιο "μαζεμένες" για να μη σου χαλούν την ισορροπία.


Στη συνέχεια προχωράς κατά μήκος του ξύλινου τελάρου. Δώσε προσοχή ώστε να είναι ίσιο το ύφασμα από την μπροστινή πλευρά.


Και συνέχισε έτσι σε όλη την επιφάνεια του ξύλινου τελάρου.


Όταν τελειώσεις θα μοιάζει κάπως έτσι. Μπορείς αν θέλεις να κόψεις το ύφασμα που περισσεύει λίγο περισσότερο και να το σπρώξεις κάτω από το ξύλινο τελάρο. Όχι ότι θα φαίνεται, αλλά αν είσαι περίεργος σαν εμένα...


Κι έτοιμο!!! Ο καμβάς μεταμορφώθηκε σε αυτήν εδώ την ομορφιά! Απλό, λιτό κι απέριττο!



Κρεμασέ τον, ακουμπησέ τον στο πάτωμα... Όπου και να το βάλεις θα φαντάζει υπέροχος!



Αυτή είναι μια παλιότερη εκδοχή, με έναν μικρότερο καμβά που βρήκε μια περίοπτη θέση στα ράφια μου και κάνει παρέα στην παλιά κανάτα. 

Και ναι! Όπως κατάλαβες μου αρέσουν τα πουά υφάσματα!




Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτήν την ιδέα και να ντύσεις ένα παλιό ξύλο, ή τα φύλλα μιας παλιάς ντουλάπας!

Άσε την φαντασία σου ελεύθερη... κι ό,τι προκύψει! 


Και μην ξεχνάς... Μείνε δημιουργικός!



Pin it!




6 σχόλια:

  1. Πραγματικά είναι πολύ έξυπνη ιδέα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβάλλει αντικείμενα που θες να τα προσέξουν όπως έκανες με την ασημένια τσαγιέρα. Όταν είσαι δημιουργικός δεν σε σταματάει τίποτα και έτσι με ελάχιστα υλικά μπορούν να προκύψουν ομορφιές. Καλό ΣΚ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ, Χριστίνα μου! Έτσι, όπως τα λες! Καλό & δημιουργικό ΣΚ και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως λάτρης του λιτού μου αρέσει πάρα πολύ η μεταμόρφωση σου! Πραγματικά μπορεί να σταθεί σκέτο ή σαν το τέλειο background για να αναδείξεις ένα αντικείμενο! Χίλια μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ, Κατερίνα μου! Κι εγώ είμαι λάτρης του λιτού! Να έχεις μια υπέροχη ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!!Και προτεινω αυτα τα ψαλιδια για ευκολη κοπη υφασματων http://www.fiskars-scissors.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο και την πρόταση, Λένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.