7+1 Ιδέες: Φτιάξε μόνος σου παιχνίδια ταξιδιού

Ιουνίου 12, 2016

Ετοιμάζεσαι για ταξιδάκι; Περνάς ατελείωτες ώρες στην παραλία ή στο βουνό; 
Είμαι σίγουρη ότι περνάς υπέροχα! Τι θα έλεγες να εμπλουτίσεις αυτές τις στιγμές ανεμελιάς με παιχνίδι; 
Έχω να σου προτείνω μερικές ιδέες ιδέες για να φτιάξεις μόνος σου παιχνίδια για τις διακοπές. 


1. Ώρα για Bowling

Ένα παιχνίδι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Η πρώτη εκδοχή του παιχνιδιού θέλει περισσότερη δουλειά στην κατασκευή και μπορείς να δεις τη διαδικασία στο link κάτω από την φωτογραφία. Είναι πολύ εύκολη αν έχεις τα κατάλληλα υλικά και σίγουρα θα ενθουσιάσεις τους φίλους σου. Η δεύτερη εκδοχή είναι πιο απλή αλλά το ίδιο συναρπαστική. Χρωμάτισε μπουκαλάκια από αναψυκτικά, πάρε ένα μπαλάκι του τέννις και έτοιμο. 
Tip: Μπορείς να βάλεις μέσα στα μπουκάλια λίγη άμμο ή χώμα για να μην τα παίρνει το αεράκι. 

Πηγή: Remodelaholic


Πηγή: Moonfrye

2. Τρίλιζα

Έχω παίξει τρίλιζα αμέτρητες φορές. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστική αν τη φτιάξεις μόνος σου. Έχω και πάλι να σου προτείνω δυο εναλλακτικές. Η πρώτη αποτελείται από μια μικρή συσκευασία δώρου, ύφασμα ή χρωματιστή κολλητική ταινία (washi tape) και κουμπάκια. Φτιάξε το περιβόητο σχήμα της τρίλιζας στο σακουλάκι σου, βρες κουμπιά δυο διαφορετικών χρωμάτων και έτοιμο το παιχνίδι.
Η δεύτερη περίπτωση είναι πάλι με ξύλο (το αγαπώ, τι να κάνω!) και πετρούλες από την παραλία. Βάψε το ξύλο στην απόχρωση που αγαπάς, χρωμάτισε και τα βοτσαλάκια κι έτοιμο!

 Πηγή: Premeditated Leftovers

Πηγή: Tatertots & Jello

3. Παιχνίδι μνήμης

Όμορφο σαν κατασκευή, διασκεδαστικό και σούπερ βοηθητικό για να εξασκήσεις τη μνήμη σου! Τα παιδιά το λατρεύουν!!! Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ξυλάκια παγωτού, χαρτόνι, κόλλα, χρώματα ζωγραφικής και ψαλίδι. Η κατασκευή είναι πολύ εύκολη: κόβεις ίσα κομμάτια από το χαρτόνι. Τα μισά τα αφήνεις ως έχουν ενώ τα άλλα μισά τα ζωγραφίζεις ανά δυάδες. Σκοπός είναι να έχεις δυο φορές την κάθε ζωγραφιά. Τα κολλάς, με το ξυλάκι παγωτού ανάμεσα κι έτοιμο. Μπορείς να δεις την διαδικασία βήμα βήμα με φωτογραφίες εδώ.

Πηγή: Eat Drink Chic

4. Τάγκραμ πάζλ στο κουτί 

Τέλεια ιδέα για να αποσχοληθούν τα μικρά παιδιά στην παραλία ή στο αυτοκίνητο. Αρχικά, θα πρέπει να κατεβάσεις τις εικόνες από εδώ και να τις εκτυπώσεις. Έπειτα να κόψεις τα κομμάτια και να τα κολλήσεις σε ένα χαρτονάκι για να μην καταστραφούν εύκολα. Προτείνεται να τα περάσεις και μια στρώση ατλακόλ για να είναι πιο ανθεκτικά. Στη συνέχεια, παίρνεις ένα μεταλλικό (ή όχι, κανείς δε περιορίζει τη φαντασία μας) κουτί και κολλάς την εικόνα με τα τάγκραμ. Έτοιμο! Ώρα για εξάσκηση... 

Πηγή: Delia Creates

5. Φορητό ποδοσφαιράκι

Ω ναι!!! Παραδέχομαι ότι έχω παίξει ατελείωτες ώρες ποδοσφαιράκι σαν παιδί και μπορώ να παίξω ατελείωτες ώρες κι ως ενήλικας. Λατρεύω αυτή την ιδέα κι είναι πανεύκολη στην κατασκευή. Πάρε ένα χάρτινο κουτί, άνοιξε ίσες τρύπες στο πάνω μέρος και στην ίδια ευθεία από την απέναντι πλευρά, έτσι ώστε να χωράει ένα καλαμάκι. Άνοιξε δυο ίσα ανοίγματα για το τέρμα, διακόσμησε όπως θέλεις κι ετοιμάσου να τοποθετήσεις τους παίκτες. Πάρε ξύλινα μανταλάκια, "φόρεσε" τους στολές και τοποθέτησε τα όπως στην εικόνα. Πέτα το μπαλάκι του πίγκ πογκ και ετοιμάσου για τρελό παιχνίδι...!!!!
Tip: Προμηθεύσου γερά καλαμάκια που δε λυγίζουν εύκολα, και πρόσεξε να τα κόψεις ίσα.

Πηγή: Αppelzee

6. Μίνι φορητό μπιλιάρδο

Εξαιρετική ιδέα!!! Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς είναι μεταλλικό κουτί, τσόχα, γύψο, μπίλιες, ξυλάκι και διακοσμητικό σύρμα. Μπορείς να δεις τις λεπτομέρειες και την διαδικασία κατασκευής βήμα βήμα με φωτογραφίες εδώ. Τέλειο και για δωράκι!

Πηγή: Consumer Crafts

7. Ντόμινο

Λίγο δύσκολο να παίξεις ντόμινο στο αυτοκίνητο, αλλά στην παραλία, το βουνό ή την αυλή είναι ότι πρέπει... Αυτή η κατασκευή είναι λίγο "μεγάλη" σε όγκο αλλά μου φάνηκε τόσο ωραία ιδέα που δε μπορούσα να την παραλείψω. Για τη δημιουργία της χρειάζονται κομμάτια ξύλου, κομμένα στις ίδιες διαστάσεις, μπογιά και στένσιλ για τις κουκίδες.
"-Για να μαζευτούμε όλοι να παίξουμε το τεράστιο ντόμινο!!!"
Πηγή: Iron and Twine

8. Ψάρεψε το! 

Αυτό το παιχνίδι θυμίζει τόσο πολύ το λούνα πάρκ! Οι μικροί μας φίλοι ξετρελένονται με αυτό το παιχνίδι και μπορούν να απασχοληθούν για πολύ ώρα! Για την κατασκευή χρειάζεσαι ένα μεταλλικό κουτάκι, μικρά μαγνητάκια, τσόχα, ένα μικρό ξυλάκι και κλωστή. Να θυμηθείς να βάλεις μέσα στα ψαράκια το μαγνήτη και θα είναι καλύτερα να βάλεις δυο στρώσεις τσόχα στην κάτω πλευρά για να μην κολλάει το μεταλλικό κουτί.



Όπως βλέπεις, έχεις πολλές επιλογές να διαλέξεις!
Βγάλε το παιδικό σου κομμάτι προς τα έξω και απόλαυσε τη χαρά του παιχνιδιού!

Και μην ξεχνάς... Μείνε δημιουργικός!


Pin it! 



4 σχόλια:

Από το Blogger.