DIY: Ένας χιονάνθρωπος στην πόρτα σου!

Δεκεμβρίου 14, 2015

Εντάξει... Υπάρχουν πανέμορφα έτοιμα στολίδια εκεί έξω!

Όμως εσύ θέλεις να διακοσμήσεις το σπίτι σου με τις δικές σου χειροποίητες δημιουργίες. 

Κάπως έτσι είμαι κι εγώ! Έτσι, σκέφτηκα πως έξω από την πόρτα του σπιτιού μου, θέλω έναν χαμογελαστό χιονάνθρωπο για να υποδέχεται τους καλεσμένους μου!


Είναι αρκετά εύκολος στην κατασκευή του, με απλά υλικά. 

Δες βήμα βήμα την διαδικασία για το πως να αποκτήσεις κι εσύ έναν χαρούμενο χιονάνθρωπο στην πόρτα σου!


Υλικά:

  • Σκοινί (λευκό κατά προτίμηση. Αν έχεις σε αλλά χρώματα μπορείς να το βάψεις εμποτίζοντάς το σε μπογιά)

  • Χαρτόνια σε μαύρο και πορτοκαλί χρώμα

  • Ύφασμα (για το κασκόλ) 

  • Blue tack (κόλλα πλαστελίνη) 

  • Κόλλα

  • Κορδέλα (ή οτιδήποτε σου κάνει για την διακόσμηση του καπέλου)

Στην πράξη:


Όταν ξεκινάω μια κατασκευή ποτέ δε ξέρω πως ακριβώς θα καταλήξει! Εντάξει, έχω μια γενική ιδέα αλλά πάντα το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται στην πορεία. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές κάνω μια γενική "πρόβα" πριν κολλήσω ή καρφώσω κάτι και δεν υπάρχει επιστροφή. Έτσι και στην συγκεκριμένη κατασκευή έστησα τον χιονάνθρωπο στο πάτωμα και δοκίμαζα διάφορες "φορεσιές" πριν καταλήξει στην πόρτα μου! Πάμε να δούμε βήμα βήμα την διαδικασία...


 1. Έτυχε να έχω στην κατοχή μου λευκό σκοινί. Αν εσύ έχεις το κλασσικό καφέ ή σε κάποιο άλλο χρώμα μπορείς εύκολα να το βάψεις εμποτίζοντας το σε χρώμα. Άφησε το να στεγνώσει πολύ καλά και κάνε ένα προσχέδιο στο πάτωμα για το σώμα του χιονάνθρωπου. Εγώ επέλεξα να έχει ένα στρώμα σώματος και το κεφάλι. Εσύ μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις και δυο στρογγυλές μπάλες για σώμα αν θέλεις... 




 2. Εκτός από σώμα, ο χιονάνθρωπος χρειάζεται σίγουρα μάτια, μύτη και στόμα. Πάρε μαύρο χαρτόνι, σχεδίασε και κόψε τα μάτια και πολλές στρογγυλές μπαλίτσες για το στόμα. Επίσης, κόψε και τρία μεγαλύτερα κομμάτια για τα κουμπιά. Αφού τελειώσεις με το μαύρο χαρτόνι, πάρε το πορτοκαλί και σχεδίασε ένα ορθογώνιο τρίγωνο για τη μύτη το οποίο θα τοποθετήσεις όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω. Κι έχεις έτοιμη την χαμογελαστή φάτσα που θα υποδέχεται τους καλεσμένους σου.


~Μάτια και κουμπιά~


~Μάτια και μύτη~

 

~Να, το χαμογελαστό πρόσωπο~


 3. Σειρά έχει το απαραίτητο αξεσουάρ σε έναν χιονάνθρωπο. Το καπέλο του! Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις ένα σκουφάκι που δεν χρειάζεσαι αλλά δεν ξέρω αν θα στερεωθεί καλά (κι αν θα αντέξει) όταν το τοποθετήσεις στην πόρτα σου. Αν προτιμήσεις το καπέλο η διαδικασία είναι απλή. Σε μια κόλλα χαρτί δοκιμάζεις και ζωγραφίζεις το περίγραμμα. Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη κλίση στην ζωγραφική. Εγώ σχεδίασα 2-3 καπέλα σε λευκή κόλλα, τα έκοψα και δοκίμασα ποιο μου ταιριάζει καλύτερα -σε μέγεθος και ύψος- σχετικά με το κεφάλι. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το σαν οδηγό για το μεταφέρεις στο χαρτόνι. 


                
              


Κόβεις το καπέλο και τώρα ήρθε η ώρα να το διακοσμήσεις! Εγώ επέλεξα μια χρυσή χριστουγεννιάτικη κορδέλα και την κόλλησα όπως φαίνεται παρακάτω. 


~ Έτοιμο το καπελίνο~


   4. Ήρθε η ώρα για το κασκόλ. Πως θα μπορούσε άλλωστε να επιβιώσει ένας παγωμένος χιονάνθρωπος χωρίς κασκόλ; Ένα καλό tip γι′ αυτό το σημείο είναι να επιλέξεις ένα ελαφρύ ύφασμα για να σταθεί εύκολα στην πόρτα σου. Παίρνεις το ύφασμα, κάνεις ένα κόμπο, κόβεις και το κομμάτι που περισσεύει στη μέση όπως στις φωτογραφίες και έτοιμο. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα μεγαλύτερο κομμάτι ύφασμα, εξού και η πατέντα. Αν έχεις μεγαλύτερο ύφασμα χρειάζεται μόνο ένας κόμπος στο σημείο που θα καλύπτει το λαιμό του χιονάνθρωπου. Καλό είναι να δοκιμάσεις πάνω στο προσχέδιο που έχεις για να μη σου βγει μεγαλύτερο ή μικρότερο. 






 5. Εντάξει, αφού έφτασες μέχρι εδώ έχεις μεράκι! Πολύ χαίρομαι γι′ αυτό! Πάμε τώρα στην λίγο πιο "βαρετή δουλειά. Ήρθε η ώρα να χαλάσεις όλο το blue tack. Κάνε μικρές μπιλίτσες ίσα ίσα για να μην φαίνονται από την άλλη πλευρά του σκοινιού και ξεκίνα να τις κολλάς πάνω στο σκοινί. Όσο πιο κοντά, τόσο το καλύτερο. Έτσι θα μπορέσεις μετά να προσαρμόσεις καλύτερα το σκοινί στην πόρτα σου! Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κόλλα διπλής όψης αλλά δεν ξέρω αν θα ξεκολλάει τόσο εύκολα μετά από το ξύλο. Κι εγώ όρεξη για ξύσιμο και ατελειώτες ώρες να καθαρίζω την πόρτα... δεν έχω! 




 6. Αφού κόλλησες blue tack και στα δυο σκοινιά, θα τα κολλήσεις με προσοχή στην πόρτα. Στην αρχή απαλά για να μπορέσεις να φτιάξεις το σχήμα κι έπειτα πιο δυνατά για να σταθεροποιηθούν καλύτερα. Επίσης, είναι καλό να κολλήσεις με χαρτοταινία ή οποιαδήποτε κολλητική ταινιά που θα αντέξει τα σημεία που θα είναι ο λαιμός και θα καλύψεις με το κασκόλ. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεις μεγαλύτερη σταθερότητα, σε περίπτωση που δεν κολλήσουν καλά με το blue tack. Τέλος, να ξέρεις ότι μπορεί να σου πέσουν κομματάκια καθώς τα κολλάς, αλλά μόλις φτιάξεις το σχήμα μπορείς να καλύψεις τα κενά. Ναι, ξέρω... μπελάς, αλλά μικρός μπελάς! 


           

                  


~Κι όταν βάλεις το κασκόλ, τα μπαλώματα εξαφανίζονται~


 7. Ώρα για το στόλισμα! Πάντα μου αρέσει αυτή η ώρα. Σιγά σιγά (πάλι χρησιμοποιώντας blue tack) κολλάς και τα υπόλοιπα τζιτζιμπλόνια! Σπρώξε και προς τα μέσα τα σημεία όπου προεξέχει το blue tack για να μην φαίνονται... Και ο χιονάνθρωπος είναι έτοιμος και χαμογελαστός στην πόρτα σου, έτοιμος να καλωσορίσει τους καλεσμένους σου.  



Ελπίζω να το διασκέδασες....



Και μην ξεχνάς... Μείνε δημιουργικός!


Pin it!


Snowman Door DEcoration

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.