DIY: Φτιάξε το δικό σου Κουτί των Ευχών!

Δεκεμβρίου 27, 2015

Τα κουτιά των ευχών έχουν τις ρίζες τους βαθιά στην αρχαιότητα. Συναντούνται σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς κι η μαγική τους δύναμη εκφράζεται μέχρι και σήμερα! Λένε πως αν πιστέψεις στη δύναμη τους έχουν την ικανότητα να κάνουν τις ευχές σου πραγματικότητα. 
Είναι ένα από τα αγαπημένα χειροποιήτα δώρα που κάνω ανα καιρούς σε αγαπημένους φίλους και θα μοιραστώ μαζί σας την τελευταία εκδοχή. 


Υλικά: 

  • Ένα οποιοδήποτε κουτί με καπάκι (μπορεί να είναι χάρτινο, μεταλλικό, ξύλινο...)
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι
  • Υλικά για διακόσμηση: Κορδέλες, λινάτσα, κουμπιά, θήκη για ετικέττα, χρώμα, δαντέλα και τούλι

Στην πράξη: 

Ουσιαστκά, για την συγκεκριμένη κατασκευή δεν χρειάζεται καθοδήγηση. Μπορείς να διακοσμήσεις το κουτί όπως θέλεις ανάλογα με τα υλικά που έχεις στην κατοχή σου. Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από την δική μου εκδοχή αλλά άφησε την φαντασία σου ελεύθερη και σίγουρα το κουτί των ευχών σου θα γίνει καταπληκτικό. Αν πιστεύεις σε κάποιους συμβολισμούς που φέρνουν τύχη και θετικά αποτελέσματα στη ζωή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά.
Ωστόσο, θα σου δώσω μερικά tips όπου είναι απαραίτητο!




Για να κολλήσεις μια δαντέλα ξεκίνα πρώτα με μια απλή κόλλα. Έπειτα, με ένα πινέλο πέρασε από επάνω ένα στρώμα κόλλα ατλακόλ. Θα σταθεροποιήσει καλύτερα την δαντέλα σου. Όταν στεγνώσει δε θα φαίνεται τίποτα και δε θα ξεκολλάει εύκολα.




Πριν κολλήσεις μια κορδέλα, είναι καλό να στερεώσεις τη μια άκρη για να δοκιμάσεις σε ποιο σημείο θα φαίνεται καλύτερα.



Βάλε την κόλλα σταδιακά και ξεκίνα να κολλάς λίγο λίγο για να ελέγχεις αν είναι ίσια και στο σημείο που την φαντάζεσαι.


Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις τα λάθη κι έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα! Έτοιμη η κορδέλα!



Να μια τσαχπινιά! Μικρά κουμπάκια πάνω στην κορδέλα.


Για να καλύψω το διαφημιστικό σηματάκι σκέφτηκα να βάλω λίγο χρώμα (σαν μια στάμπα...) ώστε να σιγουρευτώ ότι δε θα φαίνεται τίποτα πριν τοποθετήσω το τυχερό νόμισμα.


 
      

Ιδού και το τυχερό νόμισμα, πάνω στην χρυσή στάμπα!


Αυτή τη θήκη για ετικέτες την έκοψα από ένα παλιό κουτί αποθήκευσης που είχε χαλάσει. Και να που ήρθε η στιγμή να ξαναχρησιμοποιηθεί.


Για την ετικέτα χρησιμοποίησα αυτό το μαγικό σωληνάκι με χρώμα. Μπορείς να το βρεις σε μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας ή σε εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία.




Πάμε μια βόλτα προς τα "μέσα"...



Για το εσωτερικό, χρησιμοποίησα κάτι που έμοιαζε με τούλι με χρυσόσκονη. Κι αυτό από παλιά συσκευασία δώρου. Μπορείς να πειραματιστείς με ύφασμα ή αν έχεις όρεξη και χρόνο να διακοσμήσεις και το εσωτερικό του κουτιού. Αν χρησιμοποιήσεις εικόνες θα είναι καλό να έχουν θετικούς ή ουδέτερους συμβολισμούς.


Κι επειδή δεν αντέχω τους λεκέδες και ανακάλυψα έναν στο εσωτερικό του κουτιού, τον κάλυψα με μια χρυσή κορδέλα. Γενικά, το χρυσό συμβολίζει την αφθονία οπότε νομίζω ότι θα βοηθήσει τις ευχές να εκφραστούν...άφθονα!



Και το Κουτί των Ευχών είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί τις ευχές μας. Λένε πως είναι καλύτερα να κλείνει καλά και στη δική μου περίπτωση δουλεύουν γι’ αυτό οι κορδελίτσες.

Θα ήταν υπέροχο να μου στείλεις τις δικές σου δημιουργίες και ιδέες. 

Και μην ξεχνάς... Μείνε δημιουργικός! 


Pin it! 


5 σχόλια:

  1. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που σε επισκέφτηκα γιατί βλέπω ότι φτιάχνεις πολύ ιδιαίτερα πράγματα και μου αρέσει πολύ. Εύχομαι η καινούργια χρονιά εκτός από υγεία και ευτυχία να είναι γεμάτη και από πολλές δημιουργίες και ελπίζω να τα λέμε συχνότερα. Το κουτί των ευχών σου είναι πανέμορφο και μου έδωσε ιδέα για να φτιάξω κι εγώ ένα αντίστοιχο για δώρο. Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω! Υπέροχα! Ελπίζω κι εγώ να τα λέμε συχνότερα και μη διστάσεις να μου στείλεις ένα link ή μια φωτογραφία για να δούμε και την δική σου εκδοχή! Καλή Χρονιά! Κι ελπίζω το ευχόκουτο να πραγαματοποιήσει πολλές ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη κατασκευή, θα το επιχειρήσω με την πρώτη ευκαιρία.
    Χαίρομαι που σε γνώρισα.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Μπλογκ μου είναι το diaheiros.blogspot.gr
    Κατά λάθος έβγαλε άλλο το τηλέφωνο και το πάτησα πριν το διορθώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ' ευχαριστώ πολύ, Ρένα! Η χαρά είναι και δική μου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.