7+1 Ιδέες διακόσμησης για το πασχαλινό τραπέζι

Απριλίου 28, 2016
Πλησιάζουν οι μέρες για το πασχαλινό τραπέζι και σίγουρα έχεις πάρει φωτιά για να προετοιμάσεις ένα εντυπωσιακό τραπέζι που θα μείνει αξέχαστο στην οικογένεια και τους φίλους σου. Εντάξει...συμφωνώ ότι το βασικό θέμα είναι το φαγητό αλλά αν έχεις αυτό το καλλιτεχνικό μικρόβιο που χώνει τη μύτη του οπουδήποτε, θα ήθελες να προσθέσεις και μερικές πασχαλινές πινελιές στη διακόσμηση.
Για το λόγο αυτό, έχω να σου προτείνω μερικές εύκολες, γρήγορες και οικονομικές ιδέες διακόσμησης για το πασχαλινό τραπέζι!

1. Καλαθάκι με αυγά

Ναι, όλα τα τραπέζια έχουν ένα καλαθάκι με αυγά αλλά φέτος θα μπορούσες να "παίξεις" με το καλαθάκι και να δημιουργήσεις μια σύνθεση όπως της φωτογραφίας! Κάνε μια βόλτα στο σπίτι και ανακάλυψε ένα καλαθάκι... διαφορετικό από τα συνηθισμένα!



2. Φτιάξε λαγουδάκια από χαρτοπετσέτες

Αυτά τα χάρτινα λαγουδάκια, θα δώσουν σίγουρα μια άλλη όψη στο τραπέζι σου και θα ενισχύσουν την παιχνιδιάρικη διάθεση. Μπορείς να δεις τη διαδικασία βήμα βήμα με φωτογραφίες και να παίξεις με τα χρώματα και τα σχέδια! 

Πηγή: Tortelina

3. Δημιούργησε πασχαλινές ετικέτες για τα μπουκάλια

Είτε είναι κρασιά, ποτά ή μπουκάλια με νερό... μπορούν να γίνουν γιορτινά! Ξετρελάθηκα με αυτή την ιδέα! Εκτύπωσε λαγουδάκια, αυγουλάκια, προβατάκια ή οτιδήποτε σου θυμίζει Πάσχα και κόλλησε τα σαν ετικέτες στα μπουκάλια. Η φουντίτσα στην φωτογραφία το πάει σε άλλο επίπεδο... οπότε τόλμησε με τις δικές σου πινελιές! 



4. Φτιάξε "καροτένια" μαχαιροπήρουνα

Πολύ παιχνιδιάρικη ιδέα. Ότι πρέπει για εκείνα τα τεράστια τραπέζια που μαζεύονται πολλά άτομα και προτιμάς τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα για να μην πλένεις δυο μέρες. Με αυτή την ιδέα, το πασχαλινό σου τραπέζι δε χάνει σε τίποτα από φινέτσα και καλαισθησία παρά... τα σερβίτσια μιας χρήσης! 

Πηγή: Our Best Bites

5. Δημιούργησε μια πασχαλινή σύνθεση

Παρόμοια ιδέα με το καλαθάκι, αλλά σε αυτή την περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα γυάλινο βάζο ή μια πιατέλα και λουλούδια... Πολλά λουλούδια! Ούτως ή άλλως, φέτος, θα έχεις "πιάσει" και το Μάη ταυτόχρονα. Δυο σε ένα!


6. Χάρτινες φιγούρες στις χαρτοπετσέτες

Αν δεν έχεις πολύ χρόνο και χρειάζεσαι μια πάρα πολύ γρήγορη λύση για τη διακόσμηση του τραπεζιού σου, τη βρήκες! Εκτύπωσε πασχαλινές φιγούρες, κόψε, δέσε με ένα σπάγγο κι έτοιμα. Άπλα, λίτα, απέριττα και πανέμορφα! 

Πηγή: Stylizimo

7. Διακόσμησε τις καρέκλες 

Να μια εναλλακτική ιδέα! Μπορείς να διακοσμήσεις όχι μόνο το τραπέζι αλλά και τις καρέκλες. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή είναι πολύ πιασιάρικη ιδέα και θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σου. Αν υπάρχουν και παιδιά... είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθούν. "Ποιος παίζει μουσικές πασχαλινές καρέκλες;" 


8. Μερακλίδικο δίπλωμα χαρτοπετσέτας

Αν θέλεις να βάλεις την τέχνη σου κι έχεις χρόνο για κάτι πιο περίπλοκο, τότε μπορείς να δημιουργήσεις αυτά τα λαγουδένια δαχτυλίδια για να δέσεις τις χαρτοπετσέτες σου! Είναι πολύ όμορφα και σίγουρα θα δώσουν άλλη πνοή στη διακόσμηση του τραπεζιού... όμως θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο. Δεν είναι δύσκολο... κόβεις ένα κομμάτι από ένα τελειωμένο ρολό χαρτιού, τυλίγεις λινάτσα ή ένα άλλο ύφασμα, φτιάχνεις και τα αυτάκια... κι έτοιμο! 


Αν έχεις διάθεση, όλα είναι πιθανά! 
Εύχομαι να περάσεις υπέροχα στο πασχαλινό τραπέζι και να απολαύσεις κάθε... μπουκιά! 

Και μην ξεχνάς... Μείνε δημιουργικός! 


Pin it!  

2 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! Υπέροχες ιδέες! Ειδικά τα διπλώματα τα κρατάω για next year!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά, Κατερίνα! Σ' ευχαριστώ πολύ! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.