7+1 Ιδέες για κρεμαστές γλάστρες

Μαΐου 28, 2016
Αυτή την εποχή που όλοι ξοδεύουμε πολύ χρόνο στο μπαλκόνι ή τον κήπο, είναι ώρα να δημιουργήσουμε ένα όμορφο περιβάλλον σε αυτούς τους χώρους. 
Εκτός από την κηπουρική που μπαίνει πιο δυναμικά στις δραστηριότητες σου, δε μπορείς να ξεχάσεις και το διακοσμητικό στοιχείο... Εγώ τουλάχιστον δε μπορώ! Κι επειδή, μου αρέσει κάθε χρόνο να οργανώνω διαφορετικά το μπαλκόνι μου, φέτος είπα να δοκιμάσω μερικές κρεμαστές γλάστρες για να εξοικονομήσω χώρο. Από την αναζήτηση ιδεών κατέληξα να επιλέξω τις πιο πρακτικές, εύκολες και ανακυκλώσιμες ιδέες και τις μοιράζομαι μαζί σου.


1. Κρεμαστή ξύλινη βάση

Ένα κομμάτι ξύλο, σκοινί, γλαστράκια κι έτοιμο. Πολύ απλή κατασκευή και πολύ όμορφη. Πρόσεξε μόνο να το τοποθετήσεις σε ένα σημείο που δεν φυσάει για να μην έχουμε θύματα... αλλιώς κόλλησε τις γλάστρες με μια σούπερ κόλλα και δε θα πάνε πουθενά. 

Πηγή: Place of my Taste

2. Κρέμασε σουρωτήρια

Αυτά τα κουζινικά κάνουν θαύματα κι έξω από την κουζίνα. Βάψε το παλιό σου σουρωτήρι, γέμισε το με χρωματιστά λουλούδια και κρέμασε το στο μπαλκόνι! Αν έχεις απόθεμα σουρωτήρια μην τα πετάς... φτιάξε γλάστρες ή φωτιστικά!

Πηγή: TESCO living

3. Κρεμαστή γλάστρα 

Απλά, λιτά κι απέριττα. Ανοίγεις τρυπούλες στη γλάστρα, περνάς το σκοινί και κρεμάς. Αν έχεις πήλινες γλάστρες ακόμη καλύτερα (αντέχουν περισσότερο) αλλά μπορείς να πειραματιστείς και με πλαστικές. Πρόσεξε μόνο, να είναι αρκετά γερές και να μη σηκώνουν υπερβολικό βάρος. 


4. Κρεμάσε έναν μεταλλικό κουβά

Εγώ το λέω συνέχεια: όλα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Ακόμη κι αυτό το σκουριασμένος μεταλλικό κουβαδάκι. Η πρώτη σκέψη σου όταν το δεις μπορεί να είναι "θα το πετάξω".... οοοοοοόχι! Θα το κάνεις κρεμαστή γλάστρα και θα φαντάζει υπέροχα στο μπαλκόνι σου. 


5. Κρεμαστές μακραμέ θήκες για γλάστρες

Μπορείς να φτιάξεις αυτές τις μακραμέ θήκες για τις γλάστρες σου πολύ γρήγορα. Κόψε μερικές λωρίδες ύφασμα από ένα παλιό μπλουζάκι και ακολούθησε τη διαδικασία βήμα βήμα!

Πηγή: BRIT + CO

6. Κρεμαστά καφάσια ή τελάρα

Άλλη μια καταπληκτική χρήση των πολυαγαπημένων ξύλινων τελάρων! Βάλε μπόλικη πρασινάδα και χρωματιστά λουλουδάκια κι άσε τον μίνι κήπο να κρέμεται εντυπωσιακός στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου! 

Πηγή: Decozilla

7. Κρέμασε τις κατσαρόλες

Είπαμε... τα κουζινικά βρίσκουν παντού μια θέση! Τις λατρεύω αυτές τις κρεμαστές κατσαρολίτσες! Βάψε με ένα χρώμα που σου αρέσει, ασφάλισε γύρω γύρω με σκοινί, φύτεψε τα λουλουδάκια σου κι έτοιμες για κρέμασμα!

 

Πηγή: Not a Paper House

8. Κρέμασε ένα κλουβί

Αν έχεις στην κατοχή σου ένα κλουβί και δεν έχεις σκοπό να πάρεις ένα καναρίνι, γέμισε το με αναρριχητικά φυτά ή λουλούδια! Θα γλιτώσεις χώρο από την αποθήκη και το κλουβί θα γίνει λουλουδό-σπιτο! 

Πηγή: Helga Noack

Κι όταν τελειώσεις με τις δημιουργίες σου, φτιάξε το αγαπημένο σου ρόφημα, κάθισε αναπαυτικά στην βεράντα σου και απόλαυσε το καινούριο σου έργο! 

Και μην ξεχνάς... Μείνε δημιουργικός! 

Pin it! 


5 σχόλια:

  1. Οι κατσαρόλες απίστευτες και πολύ πρωτότυπες! Thanks for the inspiration!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ότι έχει σχέση με λουλούδια και ιδιαίτερα να είναι κρεμαστά με εντυπωσιάζουν αυτές οι ιδέες και θα ήθελα μελλοντικά να φτιάξω μια απο αυτές...όπως αυτή με την ξύλινη βάση και τα σχοινιά....την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρά μου, Κατερίνα! Σ' ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία! Κι εγώ μια από τα ίδια... Λατρεύω ότι έχει σχέση με τα λουλούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.