DIY: Πολλαπλές χρήσεις για ένα παλιό καλαθάκι φρούτων

Μαρτίου 01, 2018
                
Ένα παλιό καλαθάκι φρούτων, αναπολεί τις καλές εποχές της χρησιμότητάς του, ξεχασμένο στο πίσω μπαλκόνι... Κάθε φορά που η Σβούρα βγαίνει στο μπαλκόνι, ανατινάζει τη σκόνη από πάνω του και φωνάζει: "Κοίταξε με! Σε παρακαλώ, φτιάξε με κάτι. Βαρέθηκα εδώ πίσω μόνο μου..."


Μια βροχερή μέρα, που το καλαθάκι έκλαιγε τη μοίρα του και προσπαθούσε μάταια να σηκώσει τα ποδαράκια για να αποφύγει τη βροχή, η Σβούρα εμφανίστηκε ξανά με τη σφουγγαρίστρα να πάρει τα νερά. "Ω, πόσο καιρό έχεις μείνει εσύ εδώ έξω", αναφώνησε και το καλαθάκι αναπήδησε από χαρά. "Έλα εδώ, να σε φτιάξουμε κάτι...", είπε η Σβούρα και το καλαθάκι ένιωσε την καρδιά του να χτυπά δυνατά την ώρα που σκουντούφλησε πάνω στη μπαλκονόπορτα. 

Και ναι! Το καλαθάκι μας "κέρδισε" μια νέα ζωή. Δε θα σας πω όμως μόνο τη συνέχεια... Θα σας τη δείξω κιόλας!



Μετά από ένα καλό μπάνιο το καλαθάκι μας περίμενε την ολική  του μεταμόρφωση. Είχε ακόμη ένα κομμάτι, αλλά έμαθε εδώ και  καιρό ότι είχε μετακομίσει στο μπάνιο και φιλοξενούσε τα  καθαριστικά σε ένα ντουλαπάκι. Και πάλι όμως ήταν πολύ
χαρούμενο. Έστω και λειψό, θα είχε μια νέα ζωή.


Αφού στέγνωσε και καθαρίστηκε καλά, η Σβούρα το έβαψε αλλά ξέχασε να βγάλει φωτογραφίες για το άλμπουμ του. Άκουσε πως βάφτηκε με χρώματα κιμωλίας και πολύ του άρεσε η καινούρια εμφάνιση. Η αρχική του χρήση ήταν σε μια γωνιά στο δωμάτιο όπου φιλοξενούσε μια θήκη με ζώνες και στο πάνω ράφι κάλτσες! Πολλές κάλτσες που κάθε μέρα, η Σβούρα έπαιρνε κι ένα ζευγάρι για να ζεστάνει τα ποδαράκια της.


Μια μέρα, η Σβούρα θαύμαζε τόσο πολύ το καλαθάκι που αποφάσισε να δοκιμάσει κι άλλες χρήσεις του. Άρχισαν, λοιπόν, να παίζουν με διάφορα αντικείμενα και ιδού τα αποτελέσματα: 


Το καλαθάκι φρούτων ως αποθηκευτικός χώρος για το σαλόνι 


Η Σβούρα το τοποθέτησε δίπλα στην αγαπημένη της πολυθρόνα, έβαλε από κάτω κάποια αγαπημένα της βιβλία και...


... και στο πάνω ράφι, ένα σημειωματάριο και τα τηλεκοντρόλ για την τηλεόραση.



Πόσο χαρούμενο ήταν το καλαθάκι μας! Ωστόσο, η Σβούρα δε σταμάτησε εκεί. Πήρε ένα χοντροκομμένο, σκληρό βιβλίο και το φόρεσε στο καλαθάκι σαν καπέλο. Ξετρελάθηκε με την ιδέα γιατί θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το καλαθάκι και ως ...

Τραπεζάκι με αποθηκευτικό χώρο 


Το καλαθάκι μας ήταν τόσο χαρούμενο που κατάφερε να χρησιμοποιηθεί για κάτι πέρα από τις φιλοδοξίες του.

Μέχρι και τσάι ήπιε η Σβούρα κοντά του.



Η χαρά του μικρού μας καλαθιού όμως δεν τελείωσε εδώ. Η Σβούρα ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με τη χρησιμότητά του που αποφάσισε να του δώσει άλλη μια ευκαιρία σαν ... 

Μίνι κινητή βιβλιοθήκη 

Φόρτωσε το καλαθάκι μας με τα αγαπημένα της βιβλία και το κουβαλούσε μαζί της στο σπίτι για να τα χρησιμοποιεί όποτε της είναι απαραίτητα!




Τόσα χρώματα πάνω στο καλαθάκι. Και τόσες εναλλακτικές χρήσεις. 

Το καλαθάκι των φρούτων ήταν τόσο ευτυχισμένο με τη νέα του ζωή! Μάλιστα άκουσε από τη Σβούρα ότι θα μπορούσε να έχει κι άλλες χρήσεις, ανάλογα με τη φαντασία του καθενός. 

Εσύ τι λες; Θα έδινες σε ένα παλιό καλαθάκι φρούτων μια δεύτερη ευκαιρία; 



Και μην ξεχνάς... Μείνε δημιουργικός! 

Pin it!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.