7+1 Ιδέες για να αποθηκεύσεις τα μαχαιροπήρουνα

Ιανουαρίου 29, 2016
Έχεις περιορισμένο χώρο στην κουζίνα σου και θέλεις κάπως να αποθηκεύσεις τα μαχαιροπίρουνα σου. Ή βαρέθηκες να τα έχεις μέσα στο συρταράκι και ψάχνεις μια εναλλακτική λύση. Όπως και να έχει, εδώ μπορείς να βρεις μερικές εναλλακτικές ιδέες για να αποθηκεύσεις τα μαχαιροπίρουνα σου. 

1. Μετέτρεψε ένα πάγκο κοπής σε αποθηκευτικό χώρο

Εξαιρετική ιδέα που μπορεί να δώσει στην κουζίνα σου ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Η διαδικασία για να το φτιάξεις είναι αρκετά απλή. Παίρνεις ένα πάγκο κοπής, κόβεις ένα κομμάτι ύφασμα και με ένα καρφωτικό χειρός το τοποθετείς στον πάγκο κοπής. Εναλλακτικά, μπορείς να το καρφώσεις με μικρά καρφάκια. Έπειτα, καλύπτεις με μια κορδέλα τα σημεία που κάρφωσες κι έτοιμο! Τόσο απλά...


Πηγή: Casa e Jardim

2. Φτιάξε μόνος σου ένα φορητό δισκάκι 

Αν έχεις συχνά καλεσμένους ή μεγάλη οικογένεια με αυτόν τον τρόπο έχεις πάντα τα μαχαιροπήρουνα στο τραπέζι, το σαλόνι, το γραφείο... Η κατασκευή του είναι εύκολη αν πιάνουν τα χεράκια σου και μπορείς να δεις τη διαδικασία βήμα βήμα εδώ. Με λίγα λόγια, χρειάζεσαι ένα κομμάτι ξύλο, κουτιά από κονσέρβες, χρώμα και λίγο δέρμα. Βάφεις το ξύλο και τα κουτάκια, στερεώνεις με βίδες τα κουτιά στο ξύλο και ακολουθείς την ίδια διαδικασία με το δερματάκι. Η διακόσμηση του είναι στο χέρι σου! 

Πηγή: Madame Criativa

3. Χρησιμοποίησε γλαστράκια

Λατρεύω τις minimal ιδέες. Βρες μερικά γλαστράκια που ταιριάζουν στην διακόσμηση της κουζίνας σου και δημιούργησε μια όμορφη γωνιά για τα μαχιαροπήρουνα σου. Τόσο απλά!


Πηγή: Alguma Bossa

4. Χρησιμοποίησε γυάλινα βάζα

Ναι, είναι κι αυτή μια εύχρηστη και απλή ιδέα. Τα βάζα της φωτογραφίας, βάφτηκαν με μπογιά για μαυροπίνακα, όμως εσύ μπορείς να διακοσμήσεις με διάφορους τρόπους. Δοκίμασε, κορδέλες, δαντέλες, ακρυλικό χρώμα ή ακόμη και decoupage. Μην αφήνεις μια εικόνα να περιορίσει τη φαντασία σου. 


Πηγή: Happy Clippings

5. Ντύσε βάζα με λινάτσα

Μάζεψε τενεκεδάκια ή γυάλινα βάζα και ντύσε τα με λινάτσα. Θα δώσει έναν γήινο τόνο στην κουζίνα σου και θα φιλοξενήσει τα μαχαιροπίρουνα σου με στυλ. Για να δεις πως μπορείς να προετοιμάσεις τη λινάτσα για την κατασκευή σου ρίξε μια ματιά εδώ.  


Πηγή: Lately with Katie

6. Βγάλε έξω τα καλαθάκια σου

Λατρεύω τα καλάθια... Μεγάλα, μικρά, μεσαία... Να κι άλλη μια πανέμορφη ιδέα. Δεν θέλει καθόλου κόπο, θέλει τρόπο... 


Πηγή: Decor 8

7. Μετέτρεψε ένα μεταλλικό καλάθι 

Μερικές φορές κάποια αντικείμενα που θεωρούμε σκουπίδια, μπορούν να μεταμορφωθούν σε στολίδια. Όπως αυτό το μεταλλικό κουτί, δίσκος, καλάθι... πες το όπως θέλεις. Λίγο βάψιμο, μερικά γυάλινα βάζα κι είναι έτοιμο! 



8. Σχεδίασε πάνω σε βάζα ή μπουκάλια

Αν ζωγραφίζεις όμορφα τότε μπορείς να φτιάξεις πολλές παρόμοιες παιχνιδιάρικες δημιουργίες. Στην φωτογραφία έχουν χρησιμοποιήθει γυάλινα βάζα αλλά μια καλή ιδέα είναι να ζωγραφίσεις πλαστικά μπουκάλια, τα οποία μπορείς να κόψεις και στο ύψος που θέλεις. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου.

Πηγή: ebay


Αν έχεις περισσότερες ιδέες θα χαρώ να τις μοιραστείς μαζί μας! 

Και μην ξεχνάς... Μείνε Δημιουργικός!

2 σχόλια:

  1. Πανέμορφες όλες οι ιδέες.... εγώ χρησιμοποιώ ένα γλαστράκι από γρανίτη, ταιριάζει και με τον πάγκο της κουζίνας μου, για κουτάλες, πηρούνες και ότι μεγάλο δεν χωράει στο συρτάρι. Μου άρεσε πολύ η ιδέα με το ξύλο κοπής.... Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ, Χριστίνα! Η ιδέα με το ξύλο κοπής είναι και ο λόγος που έγραψα το άρθρο! Είναι πραγματικά εξαιρετική! Χαρούμενη και δημιουργική εβδομάδα και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.