DIY: Φυσικά αρωματικά χώρου

Φεβρουαρίου 18, 2016


Πιστεύω πολύ στη δύναμη της όσφρησης. Είναι μια από τις αισθήσεις που λειτουργεί αργά και σταθερά στο προσκήνιο όμως έχει την ίδια δύναμη και ένταση με τις υπόλοιπες. Πόσες φορές το άρωμα ενός λουλουδιού σου φτιάχνει τη διάθεση; Ή η μυρωδιά ενός αγαπημένου σου προσώπου σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει... 


Αν το καλοσκεφτείς, η αρωματοθεραπεία έχει τις ρίζες της βαθιά στην αρχαιότητα. Τότε που ο άνθρωπος πλήρως εναρμονισμένος με τη φύση, χρησιμοποιούσε τα πλούσια αγαθά της για να θεραπευτεί και όχι μόνο. Άλλωστε, αν παρατηρήσεις προσεκτικά τον εαυτό σου, την άνοιξη που όλα ανθίζουν και μοσχοβολάν, η διάθεση σου απογειώνεται και η ζωή φαντάζει υπέροχη.  



Έτσι, μπορείς κι εσύ να δημιουργήσεις ένα "μυρωδάτο" σπιτικό που θα σου ανεβάζει τη διάθεση, θα σε ηρεμεί και θα σε χαλαρώνει. 

Ναι, ξέρω... αγοράζεις ένα αποσμητικό χώρου και τελείωσε η υπόθεση. Δε ξέρω για εσένα αλλά στη δική μου μύτη, τα έτοιμα αρωματικά προκαλούν ένα μικρό κάψιμο, μια αίσθηση τοξικότητας ή κάτι άσχημο τέλος πάντων που δε μπορώ να περιγράψω. Γι’ αυτό κι εγώ φτιάχνω τα δικά μου, φυσικά αρωματικά και η μύτη μου κάνει πάρτι! 




Θα σου δείξω, λοιπόν, δυο πάρα πολύ απλούς και οικονομικούς τρόπους για να μυρίζει το σπίτι σου τέλεια κάθε στιγμή. Βασική προϋπόθεση είναι να έχεις στην κατοχή σου αιθέρια έλαια, κι αν δεν έχεις σου συνιστώ με κλειστά τα μάτια να αγοράσεις. Έχουν τόσες πολλές χρήσεις που δε θα το μετανιώσεις! Ωστόσο, οφείλεις να είσαι προσεκτικός με την ποσότητα, την ποιότητα και τη χρήση τους διότι σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν ζαλάδες ή ερεθισμό αν έρθουν σε άμεση επαφή με το δέρμα. 



1. Αρωματικά χώρου με μαγειρική σόδα

Αυτή η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα μέσα σε ένα σπίτι. Αυτή τη φορά θα γίνει η βάση για το αρωματικό αποσμητικό σου.

Υλικά:  

  • Μαγειρική σόδα 
  • Αιθέρια έλαια
  • Βάζο, κούπα 
  • Λινάτσα, τούλι ή ένα ελαφρύ ύφασμα 
  • Διακοσμητικά για να στολίσεις το βαζάκι σου αν θέλεις

Διαδικασία:

Βάλε στο βαζάκι ή το δοχείο λίγη μαγειρική σόδα. 




Ρίξε περίπου 15-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου για ένα μεγάλο χώρο όπως το σαλόνι ή μέχρι 10 σταγόνες για ένα μικρότερο δωμάτιο. Ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι. 




Σκέπασε με τη λινάτσα ή όποιο υλικό έχεις διαλέξει γι' αυτή τη χρήση και διακόσμησε! 


Αρωματικό χώρου με λεβάντα

Αρωματικό χώρου με κανέλα και δεντρολίβανο


Αρωματικό χώρου με λεμόνι

2. Αρωματικά χώρου με ρύζι

Ναι, καλά διάβασες. Εκτός από τη μαγειρική σόδα, για βάση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρύζι. Πίστεψε με κάνει εξίσου καλά τη δουλειά του. Η διαδικασία είναι η ίδια με τη μόνη διαφορά ότι αντί για μαγειρική σόδα, στο δοχείο που θα χρησιμοποιήσεις θα βάλεις ρυζάκι!

Ρίξε το αιθέριο έλαιο στο ρύζι...


Ανακάτεψε καλά...


Διακόσμησε!



Είναι τόσο απλό και τόσο λειτουργικό! 




Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να διασκορπίσεις τα αρωματικά σου στο χώρο και να απολαύσεις το μυρωδάτο σου σπιτάκι!

Και μην ξεχνάς... Μείνε δημιουργικός!

Pin it!


         
     

6 σχόλια:

  1. Είναι και πανέμορφα! Οπότε έχεις 2 σε ένα! Και ένα αρωματικό χώρου και ένα όμορφο διακοσμητικό! Αλήθεια πόσο καιρό λες να κρατάει το άρωμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ, Κατερίνα! Πολύ εύστοχη ερώτηση! Χθες που τα έφτιαξα και κάλεσα φίλους στο σπίτι, μοσχοβολούσαν και το πρόσεξαν όλοι! Σήμερα είναι εξίσου έντονη η μυρωδιά! Φαντάζομαι πως μια εβδομάδα θα μυρίζουν αρκετά! Όμως θα το παρατηρήσω και θα επανέλθω με πιο αξιόπιστες πληροφορίες μόλις περάσει λίγο ο καιρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη κατασκευή! Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!! Απεχθάνομαι κι εγώ τα χημικά αποσμητικά χώρου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ' ευχαριστώ πολύ, Τριανταφυλλένια! Μέχρι να το δοκιμάσεις θα μπορούσες να ψεκάζεις το σπίτι με ροδόνερο! Το σπίτι της Τριανταφυλλένιας θα μυρίζει τριαντάφυλλο! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσα όμορφα δείχνουν γιατί εκτός από την χρηστική τους ιδιότητα έχουν και διακοσμητική. Μου είναι άκρως απαραίτητα και θα τα φτιάξω γιατί στο σπίτι καπνίζουμε και όπως καταλαβαίνεις τα χρειαζόμαστε. Μια γλυκιά καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ'ευχαριστώ Χριστίνα!!! Έτσι όπως τα λες! Γλυκιά καλημέρα κι από εμένα! Ελπίζω να το απολαύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.