7+1 Ιδέες διακόσμησης με αερόστατα

Απριλίου 02, 2016
Σαν παιδί, πολλές φορές χρησιμοποιούσα ένα φανταστικό αερόστατο που με ταξίδευε σε κόσμους μαγικούς. Όταν η φανταστική σαπουνόφουσκα έσκαγε και η σούπερ δύναμη μου να διακτινίζομαι, για κάποιο λόγο δε δούλευε... το αερόστατο ήταν ένα από τα κυρίαρχα μεταφορικά μέσα για να ταξιδέψω πάνω από θάλασσες, βουνά και ανάμεσα στα σύννεφα και  διάφορους κόσμους.

Αλήθεια, δε μπορώ να μετρήσω τις φορές που με έσωσε από τις καθημερινές μου περιπέτειες όταν εμφανιζόταν μαγικά στον ουρανό να με σώσει από γιγάντιες αράχνες που με κυνηγούσαν όταν έσωζα άλλα παιδάκια και ζωάκια που είχαν εξαφανιστεί. 
Εντάξει, είχα (κι ελπίζω πως έχω ακόμη) αστείερευτη φαντασία και το αερόστατο έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να είναι για μένα μια μαγεύτικη και πανέμορφη εικόνα.
Έτσι, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου, ιδέες να διακοσμήσεις με αερόστατα που μπορεί να δημιουργήσουν και για εσένα μια μικρή αίσθηση διαφυγής σε φανταστικούς κόσμους όταν χαλαρώνεις στο σπίτι σου! 

1. Αερόστατο με κουμπιά

Το αγαπώ! Κουμπιά και κόλλα να έχεις και αυτό το αριστούργημα θα γίνει δικό σου! Για να το φτιάξεις, καλό θα είναι να δημιουργήσεις ένα περίγραμμα ώστε να κολλήσεις τα κουμπιά στη μορφή του μπαλονιού, για το καλαθάκι θα χρειαστείς  χαρτόνι ή λινάτσα και για να συνδέσεις τα δυο μέρη κλωστή ή σπάγγο ! Θεωρώ πως είναι μια πολύ απλή κατασκευή κι όμως τόσο όμορφη. 

Πηγή: 724 South House

2. Αερόστατο από καπέλο φωτιστικού

Μια διαφορετική λύση είναι να φτιάξεις ένα αερόστατο με ένα στρογγυλό καπελάκι φωτιστικού ή και πιο μικρά τέτοια χάρτινα διακοσμητικά. Στο συγκεκριμένο, χρησιμοποιήθηκε η τεχνική του decoupage για τη διακόσμηση, ένα μικρό έτοιμο καλαθάκι και κλωστή. Αν δεν έχεις ένα τέτοιο μικρό καλαθάκι, μπορείς να φτιάξεις ένα μικρό χάρτινο κουτί και να το τυλίξεις γύρω γύρω με σπάγκο. Αισθητικά, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου όμορφο! 


3. Αερόστατο από χαρτί

Τα αερόστατα της φωτογραφίας είναι φτιαγμένα από περγαμηνή αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να φτιαχτεί κι από χρωματιστό χαρτί ή χαρτόνι! Για να δημιουργήσεις αυτό το είδος μπαλονιού, μπορείς να κατεβάσεις το πατρόν, να το μεγενθύνεις στις διαστάσεις που θέλεις, να το εκτυπώσεις κι ύστερα να ακολουθήσεις την διαδικασία όπως παρουσιάζεται στην πηγή. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ η ιδέα έτσι όπως είναι κρεμασμένα τα μικρά αερόστατα στο ταβάνι! 


4. Αερόστατο με καρφιά και κλωστή (string art)

Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η τεχνική και η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω προλάβει να φτιάξω κάτι αντίστοιχο. Για να φτιάξεις αυτή την κατασκευή, χρειάζεσαι καρφιά (πολλά καρφιά...), σφυράκι, κλωστές της επιλογής σου και πολύ υπομονή! Μπορείς να δεις περισσότερα για τη συγκεκριμένη τεχνική και πως φτιάχνεται στο βίντεο. Έτσι, μπορείς να φτιάξεις ένα ξύλινο καδράκι όπως στην φωτογραφία κι αν είσαι ακόμη πιο τολμηρός χρησιμοποίησε έναν τοίχο!  


5. Αερόστατο από ύφασμα

Αν ράβεις, τότε αυτή η κατασκευή είναι για εσένα! Δες πόσο όμορφο είναι το συγκεκριμένο αερόστατο. Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν πατρόν (το λίνκ βρίσκεται κατώ από τα Materials), να επιλέξεις το μέγεθος που προτιμάς και να ράψεις το μαγικό αερόστατο. Εύκολο (γι' αυτούς που ράβουν καλούδια...)! 


Πηγή: Rag a Muffin

6. Αερόστατο με την τεχνική quilling 

Η συγκεκριμένη τεχνική γίνεται με λεπτές λωρίδες χαρτιού, τις οποίες στριφογυρνάς κι έχεις αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορείς να βρεις πολλά tutorials στο διαδύκτιο και να δοκιμάσεις την υπομονή σου, ξανά!  Αν το βάλεις σε ένα καδράκι, θα μπορούσε να γίνει ένα τέλειο δωράκι!

 Πηγή: Stylowi.Pl

7. Αερόστατο από λάμπες

Άλλη μια πανεύκολη ιδέα! Αν δεν έχεις πετάξει καμένες λάμπες, φτιάξε αερόστατα. Στη συγκεκριμένη κατασκευή χρησιμοποιήθηκε ύφασμα για να ντύσει τις λάμπες, κορδόνι, καπάκια από πλαστικά μπουκαλάκια νερού...κι έτοιμο! Μπορείς αντί για ύφασμα να χρησιμοποιήσεις την τεχνική του decoupage ή ζωγραφική. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη...


Πηγή: Jennuine

8. Αερόστατο με χαρτί για απαιτητικούς 

Για το τελείωμα, έχω να σου προτείνω αυτή τη λύση. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο και λεπτούς χειρισμούς, όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο με λίγη προσπάθεια. Μπορείς να κατεβάσεις το πατρόν και αφού παρακολουθήσεις το βίντεο με προσοχή, μπορείς να τολμήσεις να φτιάξεις αυτά τα πανέμορφα αερόστατα. 

Πηγή: Paper Matrix


Και μην ξεχνάς... Μείνε δημιουργικός!


Pin it!



4 σχόλια:

  1. Έχω εντυπωσιαστεί με το αερόστατο από λάμπες! Είμαι και ηλεκτρολόγος και έχω τα θέματα μου, καταλαβαίνεις! Θα βρω την κατάλληλη λάμπα και θα το προσπαθήσω που θα μου πάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, Κατερίνα αν βρεις την ιδανική λάμπα να το μοιραστείς και μαζί μας! Θα ήταν υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίθανες ιδέες μου δώσατε μιας και έχω 3 ανιψάκια που ασχολούμαι πολύ μαζί τους. Και φυσικά θα προσπαθήσω να τα φτιάξω όλα. Ευχαριστώ πολύ, είναι όλα υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χαίρομαι που σας αρέσουν! Καλές δημιουργίες και να απολαύσετε τη διαδικασία! Κι αν θέλετε να τις μοιραστείτε μας, θα χαρώ πολύ! Σας ευχαριστώ πολύ που το επικοινωνήσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.